Szlovéniai útibeszámoló: Személyes benyomások

IMG_1939

“Személy szerint köszönet részvételi lehetőségért.

Magammal hoztam a rendelkezésre álló lehetőségek optimális kihasználásának a példáját. A  kertészkedés iránti szeretetet és érdeklődést ugyancsak tanulhatónak éreztem.

Felelős gondolkodásra utaló a növények széles skálájának a felhasználása az étkezés során, elkészítésük, társításuk variációja.

A magyarországihoz részben hasonló domborzati és klimatikus viszonyok kézenfekvővé teszik a látott minták itthoni alkalmazását, akár saját, akár közösségi kertek szintjén.”
Beáta

SONY DSC

“Összegezve azt érzem – hogy nagyon hasznos volt ez az út számomra. Csodálatos tájakon jártam – ahol szinte harapni lehet a levegőt és nagyon élő természetes zöld területeket láttam. Nagyon tetszett a helyiek természet-közelisége és a természettel való közvetlen kapcsolatuk – melyet a mindenhol látható rendezettségből és tisztaságból árad. Ezen túl megoszthattam tapasztalataimat velem hasonló érdeklődésű emberekkel – akiket öröm volt megismerni. Ez a felismerés külön öröm számomra – hogy a világban sokan vagyunk – akik hasonlóan gondolkodunk és élünk – és nagyon nagy ösztönző erőt adott számomra – hogy van létjogosultsága annak – amit csinálunk (a közösségi kertészkedés – a természethez való visszatalálás – önmagunknak termesztés és maga a kertészkedés).

Köszönöm még egyszer a lehetőséget – hogy részt vehettem ezen az úton!”
Gábor

“Már beszerezetm Lendván a geotextiliát és az emelt ágyásom kerete is kész van. Egy gyönyörű gyógynövény és fűszerkertet készítek az étterem udvarára, hogy mindig legyen friss fűszerem  és diszítőanyagom.”
Tünde

slovenia Picture2-002

Advertisements